Villa

Här finner du byggkonceptet Villa. Detta byggkoncept innefattar också fritidshus, carport, garage, altan, skärmtak och friggebodar.

Bygg din drömvilla och alla tillhörande byggnader. Med konceptet Villa kan du bygga allt från det lilla fritidshuset till den lyxiga villan. Vårt system erbjuder stora spännvidder, fria planlösningar och färdigkapade lättbalkar levererade i platta paket. Koncept Villa är snabbmonterat, emissionsfritt och säkert för barn, där de ljusa och fina rummen har bra luft.

Byggkonceptet går både att bygga på plats, element eller som volymer.

Med vårt byggkoncept villa kan du uppnå hus med

  • Bra inomhusmiljö – emissionsfritt
  • Bra ljudkomfort
  • Fuktanalyserade konstruktioner
  • Klimatneutralt (enligt LCA-analys och resurssnålt)
  • Stor arkitektonisk frihet
  • Snabb montagetid till följd av färdigkapade lättbalkar eller färdiga element/volymer

Miljö och hållbarhet
Vi värnar om skogen och ett hållbart skogsbruk. I vårt resurssnåla system använder vi 47% mindre råvara än traditionella stommar. Råvaran är spårbarhetscertifierad enligt miljömärkningarna Sundahus, BASTA (m fl).

Användningsområden
Våra lättbalkar går att använda i hela stommen både bjälklag, väggar och tak.

Bygg ditt hus:

Du vet väl om att Masonite Beams är en balkproducent som producerar lättbalk.  Genom våra koncept kan du bygga platsbyggt, element eller volymer på egen hand. Vår egen akademi kan hjälpa dig på vägen till att bygga ditt hus, läs mer om MFB-Academy här!

Referensobjekt

Villa Circuitus

Villa Circuitus är ett arkitektritat hus som kombinerar högklassig design med ett stort miljötänk. Villan är byggd av återvunnet papper och glas samtidigt som den har en maximal energieffektivitet. Huset är certifierat enligt den höga internationella passivhusstandarden och ritat av Nina Sandahl på Sajt arkitektstudio. Villan är den första i sitt slag i Sverige och är idag en privatbostad till en familj.

Villan är byggd med Byggkoncept Villa med Byggsystemet Platsbyggt. 

Beställare: Simone Kreutze
Byggentreprenör: Biwi Bygg AB
Arkitekt: Sajt Arkitektstudio

Referensobjekt

Villa Spira

Villa Spira är Hjältevadshus bästsäljare då huset passar i alla miljöer, både centralt och ute på landet. Planlösningen är månsidig och det finns stora möjligheter till justeringar i planlösning. Masonite Beams lättbalk används i stommen för Hjältevadshus husvarianter.

Husen är byggs med Byggkoncept Villa med Byggsystemet Planelement.

Husfabrik: Hjältevadhus 

Referensobjekt

Villa Mickelsgård

Villa Mickelsgård är ett ekohus med Termoträs träfiberisolering. Huset följer en klassisk stil och har ställts upp i Östersund. Villa Mickelgård är byggd med Masonite Beams Flexibla Byggsystem. För projektet användes specialutvecklade bjälklagshängare för en god akustik. 

Villan är byggd med Byggkoncept Villa med Byggsystemet Planelement.

Husfabrik och montör: Norrlands Trähus 

Referensobjekt

Suteränghuset i Boden

Villan som är placerad i Boden kombinerar både stora fönsteröppningar, smart planlösning och ett hållbarhetstänk från ritning till färdigt hus. Tillsammans med Masonite Beams har husfabriken lyckats skapa en vägg med ett bra U-värde som konstruktionsmässigt är tunnare tack vare smart isoleringslösning. Huset är byggt med element som producerats i husfabrik för att sedan monteras på plats.

Huset är byggd med Byggkoncept Villa med Byggsystemet Planelement.

Husfabrik: Norrläge 

Referensobjekt

Skogsvilla

Arkitektritade huset Skogsvilla som byggts i Stockholmsområdet. Fokus i projektet var att göra huset ett med skogen. Huset är ritat av arkitekterna Jonas Bohlin & Hans Murman och byggsystemet användes i bjälklag för villan då byggaren ville förenkla rördragningen för avlopp.

Huset är byggd med Byggkoncept Villa med Byggsystemet Platsbyggt. 

Byggt av: Rasmus Larsson 
Arkitekt: Jonas Bohlin & Hans Murman

Referensobjekt

Rundbalshuset

Rundabalshuset är ett runt hus placerat i Kassjö i Umeå. Huset är designat för en låg miljöpåverkan. I det här projektet kombineras traditionella och innovativa lösningar och huset byggs av hälsosamma byggmaterial i trä, lera och halm. Masonite Beams Flexibla Byggsystem återfinns i takkonstruktionen för projektet och lättbalkarna levererades färdigkapade efter ritning i platta paket till tomen i Kassjö. 

Husets är byggt med byggkoncept Byggkoncept Villa med Byggsystemet Platsbyggt.

Byggare: Laura Vidje och Erik Vidje 
Arkitekt: Petra Eriksson

Referensobjekt

Villa Zero

Projektet Villazero är ett miljöprojekt med enplansvilla som ställs upp i Borlänge. Villan är ett hus med netto noll klimatpåverkan och har projekterats för att klara certifieringen NollCO2 samt Svanens kriterier. Masonite Beams är med och leverrar lättbalkar i trä till utvecklingsprojektet som Fiskarhedenvillan, Mondo Arkitekter och Structor Byggteknik dalarna driver tillsammans med stöd ifrån Region Dalarna. Unikt för projektet är att villan ställs upp av ett bygglag av kvinnor. 

Villan är byggs med Byggkoncept Villa med Byggsystemet Platsbyggt.

Beställare: Fiskarhedenvillan
Byggentreprenör: Byggpartner
Projektering: Structor byggteknik
Arkitekt: Mondo Arkitekter 

 

Referensobjekt

Hötjärnhuset

Hötjärn är ett modellhus med stor rymd. Här känns 131 kvadratmeter väldigt rymligt tack vare de öppna ytorna, stora fönsterpartierna och ryggåstaget. Husmodellen är ett ladhus som är byggd med Masonite Beams Flexibla Byggsystem. 

Husets är byggt med byggkoncept Byggkoncept Villa med Byggsystemet Element. 

Husfabrik: Stenbackens Trähus 

Vill du att vi ska höra av oss?

Klicka här! Vi återkommer till dig så fort som möjligt.

Ladda hem vår projekteringsanvisning!