Påbyggnad

Här hittar du vårt byggkoncept för på-, om- och tillbyggnader.

Få nytt liv i befintliga byggnader genom att göra på-, om- eller tillbyggnader. Med vårt byggsystem förlänger du livslängden på befintliga byggnader och därför har vi paketerat lösningar som lämpar sig dessa typer av projekt. Den låga vikten på vår lättbalk gör att byggsystemet lämpar sig bra för påbyggnadsprojekt.

Byggkonceptet går både att bygga på plats, planelement eller som moduler/volymer.

Med vårt byggkoncept påbyggnad kan du bygga fastigheter med:

  • Mindre belastning på befintligt fundament
  • Den låga vikten möjliggör större flexibilitet. Du kan bygga fler våningar med vårt byggsystem jämfört andra byggsystem.
  • Bra inomhusmiljö
  • Bra ljudkomfort
  • Klimatneutralt (enligt LCA-analys) och resurssnålt
  • Cirkulärt – går att återanvända

Miljö och hållbarhet
Vi värnar om skogen och ett hållbart skogsbruk. I vårt resurssnåla system använder vi 47% mindre råvara än traditionella stommar. Råvaran är spårbarhetscertifierad enligt miljömärkningarna Sundahus, BASTA, Byggvarubedömningen, Husproduktportalen med flera. 

Användningsområden
Våra lättbalkar går att använda i hela stommen både bjälklag, väggar och tak.

Bygg ditt hus:

Du vet väl om att Masonite Beams är en balkproducent som producerar lättbalk Genom våra koncept kan du bygga platsbyggt, element eller volymer på egen hand. Vår egen akademi kan hjälpa dig på vägen till att bygga ditt hus, läs mer om MFB-Academy här!

Referensobjekt

Kaverösporten i Göteborg

Projektet Kvarösporten var den första påbyggnaden på befinlitgt parkeringshus i Kaverös och utsågs till årets bästa byggnad i Göteborg. Påbyggnadsprojektet har totalt 36 lägenheter med hög standard och öppna planlösningar. Hissar förbiner bostäderna med garage, spårvagnshållplats och innergård. Målet med påbyggnationen var att hålla nere vikten på våningspåbyggnaden. Huset är ritat av arkitekten Urban Hofvenschiöld på Hofvenschiöld Arkitekter. 

Påbyggnaden är byggd med Byggkoncept Påbyggnad med Byggsystemet Planelement.

Beställare: Bostads AB Poseidon
Byggentreprenör: Skanska Sverige
Arkitekt: Hofvenschiöld Arkitekter AB

Referensobjekt

Utopia

Projektet Utopia är ett påbyggnadsprojekt på en befintlig galleria i centrala Umeå. Totalt 49 stycken exklusiva bostadsrätter producerades på uppdrag av Balticgruppen. Takelement levererades till påbyggnadsprojektet från elementillverkaren Lättelement som använder Masonite Beams Flexibla Byggsystem.

Villan är byggd med Byggkoncept Påbyggnad med Byggsystemet Planelement.

Beställare: Balticgruppen 
Elementtillverkare tak: Lättelement
Byggentreprenör: Balticgruppen Bygg 
Arkitekt: Big Architects

Vill du att vi ska höra av oss?

Klicka här! Vi återkommer till dig så fort som möjligt.

Ladda hem vår projekteringsanvisning!