Vad ska du bygga?

Öppna byggkoncept med hjälpmedel och manualer
 

Vår filosofi - ett flexibelt byggkoncept 

Masonite Beams bygger på ett flexibelt byggkoncept baserat på lättbalk. Det betyder att vi delar kunskap fritt för alla att använda, utan krav på att köpa lättbalk från oss. Vi levererar koncept, stomme och komponenter tillsammans med våra partners som gör att du kan bygga ditt projekt platsbyggt, med planelement eller med volymer/moduler antingen själv eller med hjälp av en byggentreprenör.

Med en stark norrländsk tradtition har vi sedan 1974 hjälpt våra kunder och partners att bygga bjälklag, väggar och tak med lättbalk. Utifrån den kunskapen har vi paketerat olika koncept beroende på vilken byggnad som du vill bygga. Koncepten gör det enkelt att hitta lösningar, instruktioner, manualer och andra typer av hjälpmedel beroende på byggnadstyp. 

Koncept och systemlösningar

Här hittar du koncept och systemlösningar. Vill du ha hjälp att uppföra någon av koncepten? Då har vi vår kontakt här! När du bestämt koncept behöver du välja hur du ska bygga ditt koncept. Välj mellan platsbyggt, element eller volym.

Är du arkitekt eller fastighetsutvecklare?

Om du är arkitekt eller fastighetsutvecklare och vill bygga något av våra koncept, hör av dig till någon av våra partners i MFB-Academy. Kontaktlista hittar du här!

Villa

Här finner du byggkonceptet Villa. Detta byggkoncept innefattar också fritidshus, carport, garage, altan, skärmtak och friggebodar.

Flerbostadshus

Här hittar du byggkoncept Flerbostadshus. Konceptet möjliggör flexibla planlösningar, stora spännvidder och arkitektonisk frihet. Dessutom är det ett hållbart val som ger en sund inomhusmiljö. 

Påbyggnad

Få nytt liv i befintliga byggnader genom att göra på-, om- eller tillbyggnader. Med vårt byggsystem förlänger du livslängden på redan befintliga byggnader och därför har vi paketerat lösningar som lämpar sig dessa typer av projekt.

Industri

Bygg industrifastigheter med vårt byggkoncept Industri. Sporthallar, skolor, garage, hallar och kontor ingår bland annat i detta byggkoncept. Byggsystemet möjliggör för stora spännvidder, flexibel utformning och snabb montagetid.

Vill du att vi ska höra av oss?

Klicka här! Vi återkommer till dig så fort som möjligt.

Ladda hem vår projekteringsanvisning!