Logotype Masonite Beams

Formar byggnader med
miljön i fokus

Masonite Beams balk

Vad ska du bygga?

Masonite Beams producerar stommar i lättbalk och med våra byggkoncept kan du bygga nästan vad du vill – villa, flerbostadshus, påbyggnad, skolor, kontor eller industribyggnader. Möjligheterna är stora med Masonite Beams egna byggkoncept.

CGI model

Lättbalken - en naturlig del av vårt byggsystem

Masonite Beams byggsystem består av en lättbalkstomme i trä som bevarar de svenska skogarna. Vi kundanpassar så mycket som möjligt för att du ska spara tid på byggplatsen. Noga utvalda material i samverkan skapar den styrka som Masonite Beams står för.

Installationsvänlig
Installationsvänlig

Enkelt utförande av installationer genom smidig och snabb håltagning i livet.

Kundanpassad
Kundanpassad

Vi kundanpassar så mycket som möjligt och på så sätt sparar du tid på byggplatsen.

Stark
Stark

Noga utvalt konstruktionsvirke och speciella skivmaterial i samverkan skapar den styrka som Masonite Beams står för.

MFB-academy

Vår akademi – ett nätverk för framtidens byggande

MFB Academy är ett nätverk mellan tongivande aktörer inom industriellt träbyggande med MFB – Masonite Flexibla Byggsystem. Masonite Beams är systemägare av MFB och systemet vidareutvecklas med hjälp av partners inom akademin. Tillsammans utvecklar vi smartare bygglösningar och effektivare byggprocesser för att kunna bygga mer kostnadseffektivt och hållbart.

Byggkrav bild

Byggfysik

Bra ljuddämpning, brandskydd, fuktskydd och låga energinivåer är viktiga behov från många av våra beställare. Här kan du läsa om hur Masonite Beams byggsystem uppfyller kraven inom dessa områden.

Dimensionering

Dimensionering

Det finns många olika sätt att dimensionera vårt byggsystem. Både spännviddstabeller och avancerade dimensioneringsprogram. Dimensionering enligt Europeisk konstruktionsstandard.

Hittar du inte vad du söker?

Har du frågor eller funderingar, tveka inte att kontakta oss. Vi berättar gärna mer om vad vi kan erbjuda och hur vi kan lösa dina behov på ett smart och kostnadseffektivt sätt.

Kontakta oss
Kontaktperson  Henrik Sjödin

Henrik Sjödin

Teknisk säljare byggsystem

070-276 80 43

henrik.sjodin@byggmagroup.se
Kontaktperson  Ulf Dewerlid

Ulf Dewerlid

Affärsutvecklare

070 - 615 56 80

ulf.dewerlid@byggmagroup.se
Referensobjekt

Villa Spira

Villa Spira är Hjältevadshus bästsäljare då huset passar i alla miljöer, både centralt och ute på landet. Planlösningen är månsidig och det finns stora möjligheter till justeringar i planlösning. Masonite Beams lättbalk används i stommen för Hjältevadshus husvarianter.

Husen är byggs med Byggkoncept Villa med Byggsystemet Planelement.

Husfabrik: Hjältevadhus 

Referensobjekt

Vegaskolan i Vännäs

Vegaskolan har byggts ut och fått en passivhuscertifierad påbyggnad. I den giftfria och ekologiska miljön har Vegaskolan utökat verksamheten med en skola för årskurs 1–6, fritids, särskoleklasser samt även ortens nya huvudbibliotek. Grundkonstruktionen består av Masonite Beams Byggkoncept som kläs med högtryckslaminerade Trespa fasadskivor och ett passivhuscertifierat glasfasadsystem. Skolan kommer att certifieras som MiljöByggnad guld som säkerställer en högklassig inomhusmiljö med t.ex. mycket låga radonhalter.

Skolan är byggd med Byggkoncept Industri med Byggsystemet Planelement.

Beställare: Vännäs Kommun
Byggentreprenör: VNB Byggproduktion
Arkitekt: Sweco Architects 

Referensobjekt

Hedlunda förskola

Hedlunda Förskola ligger i Umeå och är idag ett av världens nordligaste internationellt certifierade passivhus. Förhoppningen är att skolan ska bli en förebild för framtida projekt och främja barnens fantasi och utveckling. Samtliga material är giftfria och nästan alla är förnybara. Skolan ritades av Sweco Architects och stod färdig 2014.

Skolan är byggd med Byggkoncept Industri med Byggsystemet Planelement.

Beställare: Umeå Kommun 
Byggentreprenör: VNB Byggproduktion
Arkitekt: Sweco Architects 

Referensobjekt

Glänningeskolan & Glänningehallen, Laholm

Nya Glänningeskolan i Laholm är byggd enligt internationell passivhusstandard. Här är en funktionell och flexibel planlösning i fokus tillsammans med ett övergripande energitänk. Skolbyggnaden utgörs av två enkla huskroppar i två plan som samlar sig kring en gemensam entréhall med huvudtrappa. Skolan invigdes i augusti 2019 och nominerades till Årets Bygge 2020.

Skolan är byggd med Byggkoncept Industri med Byggsystemet Planelement.

Beställare: Kommunfastigheter i Laholm AB 
Byggentreprenör: MVB
Arkitekt: PE

Referensobjekt

Villa Circuitus

Villa Circuitus är ett arkitektritat hus som kombinerar högklassig design med ett stort miljötänk. Villan är byggd av återvunnet papper och glas samtidigt som den har en maximal energieffektivitet. Huset är certifierat enligt den höga internationella passivhusstandarden och ritat av Nina Sandahl på Sajt arkitektstudio. Villan är den första i sitt slag i Sverige och är idag en privatbostad till en familj.

Villan är byggd med Byggkoncept Villa med Byggsystemet Platsbyggt. 

Beställare: Simone Kreutze
Byggentreprenör: Biwi Bygg AB
Arkitekt: Sajt Arkitektstudio

Kontakta mig Henrik

Vill du att vi ska höra av oss?

Klicka här! Vi återkommer till dig så fort som möjligt.

Ladda hem vår projekteringsanvisning!