Energi

Masonite Beams Flexibla Byggsystem möjliggör för byggnader med en låg energiförbrukning och minimala köldbryggor. Tack vare lättbalkens I-profil och dimensioner upp till 500 mm möjliggörs konstruktioner med mycket låga U-värden. 

Köldbryggor 

Vid utvecklingen av vårt byggsystem så har vi förutom fokuserat på stora spännvidder och montageeffektivitet även fokuserat på att minska köldbryggorna. Under årens gång har vi även genomfört beräkningar på olika knutpunkters köldbryggefaktor. 

 

Lågenergi- och passivhusprojekt

Ett flertal skolor, flerfamiljshus och villor har under åren blivit genomförda enligt standard för IG passivhus. Masonite Beams är arbetar aktivt med energifrågor och är medlem i både Intressgruppen Passivhus och Feby.


Hedlundaskolan i Umeå är världens nordligaste certificerade passivhus och är byggd med Masonite Beams Flexibla Byggsystem. 

 

Konstruktionsavdelning

På Masonite Beams kontor återfinns konstruktörer som är certificerade passivhusexperter. Våra konstruktörer hjälper er med ert nästa projekt för att hitta en energieffektiv konstruktion. 
 

Bland våra kollegor på Masonite Beams återfinns certifierade passivhusexperter.


Du hittar mer i vår handbok 

I vår lättbalkshandbok hittar du ett helt kapitel om energifördelarna med lättbalkar. Kapitlet är skrivet av energiexperter inom byggbranschen. Du kan ladda hem lättbalkshandboken här! 

Vill du veta mer?

Vi jobbar med energifrågor dagligen och har energiexperter hos oss. 
Vill du veta mer kan du kontakta oss, kontaktlista hittar du här!

Vill du att vi ska höra av oss?

Klicka här! Vi återkommer till dig så fort som möjligt.

Ladda hem vår projekteringsanvisning!